Paul Enzlin
Sibling
Seksuoloog
Vossem, Sint-Pauluslaan 30A
3000 Leuven
Introductie
Over mij
Ik ben opgeleid als klinisch orthopedagoog, klinisch seksuoloog en relatie- en gezinstherapeut (Context, Leuven). Na het behalen van mijn doctoraat heb ik de opleiding Master in de seksuologie (KU Leuven) mee vorm gegeven en daar geef ik les rond klinische zorg voor mensen met seksuele zorgen. Ik werkte mee aan een 150-tal publicaties rond verschillende onderwerpen die verband houden met seksuele zorgen en hun invloed op relaties.
Daarnaast stond ik aan de wieg en was lang het hoofd van het Centrum voor Klinische Seksuologie en Sekstherapie (CeKSS; UPC KU Leuven) waar ik ook een kwarteeuw mensen heb begeleid. Sinds januari 2024 maakte ik een overstap en werk ik op vrijdagen in twee privépraktijken, m.n. Sibling (Vossem) en Mirha Pelvic Care Center (Zaventem).
Over mijn werk
Als klinisch seksuoloog en relatietherapeut heb ik veel ervaring met het werken rond seksuele (o.a. pijn bij het vrijen, verschil in verlangen, betekenisverlening aan seksualiteit) en relationele zorgen van individuen en koppels. Omdat seksualteit en relaties toch vaak een gebeuren is tussen mensen, zie ik het liefst koppels, maar de ervaring leert dat ook mensen soms individueel nood hebben aan gesprekken.
Eén van de meest voorkomende seksuele problemen van vrouwen waarover nog een groot taboe hangt en waarover in de hulpverlening te weinig wordt gesproken is 'pijn bij het vrijen'. De ervaring leert dat de behandeling van pijn bij het vrijen samenwerking met verschillende disciplines vergt. Ik vind het fijn dat ik die brede en geïntegreerde zorg samen met dr. Leen Aerts kan aanbieden in Mihra Pelvic Care Center in Zaventem. Die samenwerking die idealiter start met een 'dubbele intake' (een gesprek bij mij en een consult bij haar op dezelfde dag) maakt dat we een op maat van de cliënt- en of koppelgerichte aanpak kunnen aanbieden.
Als klinisch orthopedagoog en gezinstherapeut wil ik samen met alle gezinsleden op zoek gaan naar nieuwe manieren van met elkaar (opnieuw) verbinding zoeken en/of maken. Ik vind de overgang van partner- naar ouderschap en het hervinden van het partnerschap nadat de kinderen het huis hebben verlaten interessante transitiefasen om rond te werken.
“Ik hoor vaak: “seks niet het belangrijkste in een relatie”. Maar mijn ervaring heeft me geleerd dat het evenmin het minst belangrijke is in een relatie. Door er samen over te spreken kunnen we achterhalen hoe belangrijk het echt is voor elke partner. Erover praten vergt vaak (heel) wat moed en het doorbreken van het taboe is niet eenvoudig, maar leidt vaak tot nieuwe inzichten en ervaringen.”
___________________________________________________________________________________
Therapievormen
Ondersteuning bij
Praktische informatie
Leeftijdsgroep
Koppels Volwassenen Jong volwassenen OuderenBereikbaarheid
Bereikbaar met openbaar vervoer Vlot bereikbaar met de auto Met parkingPlaats
In de therapiepraktijkConsulttype
Relatietherapie Individuele therapie GezinstherapieTalen
Nederlands EngelsVisumnummer klinisch orthopedagoog
Werkmomenten
vrijdag (8u tot 17u)
Prijs voor een consult
€80
Duur van de sessie
60 minuten
Opleiding
Master in de pedagogische wetenschappen
Master in de seksuologie
Doctor in de sociale gezondheidswetenschappen
Contextueel therapeut (2-jarige opleiding)
Systeemtherapie (4-jarige opleiding - Context)
EMDR (basisopleiding 1)
Terugbetaling
Er is beperkt terugbetaling mogelijk afhankelijk van de mutualiteit waarbij u bent aangesloten.
Leeftijd
57 jaar
Beroepsvereniging
Vlaamse Vereniging voor Seksuologie (VVS)
Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en systeemcounseling (BVRGS)