Groepsbegeleiding in het bedrijf
Vind een coach in een bedrijfGroepspraktijk
Vind een groepspraktijk voor therapieIn de therapiepraktijk
Laat meer zien van privé therapie praktijk - Vind een privé therapie praktijkTherapie in de privé praktijk - therapiepraktijk
De meest voorkomende manier voor het volgen van therapie is in de praktijk van de psychotherapeut, psycholoog of coach. De begeleiding gaat volledig door in de privé praktijkruimte. Dit kan bij de therapeut thuis zijn in een speciaal daarvoor voorziene ruimte, maar ook in een aparte praktijk of in een groepspraktijk waar meerdere hulpverleners samenwerken. Je maakt steeds een afspraak op voorhand met de therapeut, psycholoog of coach.
Voordelen van therapie in een privé praktijk
Een praktijkruimte is helemaal afgesteld op het geven van therapie. Je kan er in alle rust je verhaal en klachten delen zonder dat je gestoord wordt. Je kan vrijuit praten of oefeningen doen zonder dat iemand je hoort of ziet. Al het materiaal dat nodig is voor een sessie is aanwezig in de praktijkruimte waardoor je van alle mogelijkheden gebruik kan maken. Wanneer je al enkele sessies gevolgd hebt, geeft deze ruimte je een veilig en vertrouwd gevoel, een plaats waar je naartoe kan om even tijd te nemen voor jezelf.
In de therapiepraktijk (tijdens corona) NVT
Laat meer zien van face to face therapie tijdens corona - Vind een face to face therapie tijdens coronaTijdens de coronamaatregelen is therapie op afstand de norm. Zo zijn zowel cliënten als therapeuten zoveel mogelijk beschermd tegen een coronabesmetting. In sommige urgente situaties is therapie in de therapiepraktijk echter wel mogelijk.
Vind meteen therapie in de therapiepraktijk (tijdens corona)
Of lees meer over:
Kan je naar de therapeut tijdens de lockdown?
Wat zijn essentiële begeleidingen?
Hygiënevoorschriften voor therapie in de praktijk
Therapie op afstand tijdens corona
Kan je naar de therapeut tijdens de lockdown?
Door de noodzakelijke coronamaatregelen die momenteel van kracht zijn, wordt therapie op afstand zoals bijvoorbeeld therapie via video call of therapie via de telefoon tijdelijk de nieuwe norm.
Sommige therapeuten bieden wel therapie in de therapiepraktijk aan voor essentiële begeleidingen.
Heb je dringend behoefte aan psychologische begeleiding die niet op afstand plaats kan vinden? Dan kan je nog steeds bij een therapeut in de therapiepraktijk terecht. Vind hier een overzicht van therapeuten die ook tijdens de corona lockdown therapie in de therapiepraktijk geven.
Wat zijn essentiële begeleidingen?
Hoewel teleconsultaties nu de norm zijn, is een uitzondering mogelijk voor essentiële begeleidingen.
Dit is van toepassing in volgende gevallen:
- Wanneer therapie op afstand voor jou als cliënt niet mogelijk is
- Wanneer je anders, bij onderbreking van je begeleiding, misschien beroep zou moeten doen op crisishulp zoals artsen of spoeddiensten
- Wanneer, met inachtneming van bovenstaande voorwaarden, alle nodige hygiënische maatregelen kunnen getroffen worden
Twijfel je of jouw psychologische begeleiding onder deze voorwaarden valt? Contacteer dan gerust een van de therapeuten die face to face therapie geven tijdens de lockdown. Hij of zij geeft je graag meer uitleg zodat jij ook in deze uitzonderlijke tijden op gepaste ondersteuning kan rekenen.
Hygiënevoorschriften voor therapie in de praktijk
Uiteraard worden er tijdens de lockdown speciale hygiënemaatregelen getroffen door therapeuten. Zo is social distancing ook in de therapiepraktijk van kracht en zal je therapeut altijd minstens 1,5 meter afstand bewaren. Verder wordt er geen hand gegeven en zit er altijd voldoende tijd tussen verschillende cliënten zodat de wachtzaal in de therapiepraktijk niet gebruikt hoeft te worden.
Wanneer jij of je therapeut zich niet lekker voelt of vermoedt dat er mogelijk een coronabesmetting is (zelfs met heel lichte symptomen) zal de therapiesessie verplaatst worden of kan er geprobeerd worden om deze alsnog op afstand te laten doorgaan.
Was ook altijd grondig je handen met zeep voor én na je therapiesessie.
Therapie op afstand tijdens corona
Veel therapeuten maken het momenteel tijdens de lockdown mogelijk om therapie op afstand te volgen. Zo kan je onder andere een therapiesessie volgen via Skype of video call, via chat, via telefoon, via e-mail, enz.
Therapie op afstand is zeker een waardig alternatief voor een face to face therapiesessie met een therapeut.
Vind hier alle therapeuten die online therapie geven.
Verberg informatie over face to face therapie tijdens corona - Vind een face to face therapie tijdens coronaTherapie aan huis
Laat meer zien van therapeut aan huis - Vind een therapeut aan huisWat is therapie aan huis?
Soms is het moeilijk, niet mogelijk of aangenamer wanneer je niet naar de praktijk van de therapeut moet voor een sessie. Bij therapie aan huis komt de psychotherapeut of coach bij jou thuis. Voor de rest verloopt de sessie precies zoals therapie in de therapiepraktijk. Ook thuis luistert de therapeut naar jouw verhaal en ga je samen op zoek naar oplossingen voor jouw klacht.
Het is belangrijk dat er bij jou thuis een plaats is waar je in alle rust tijd kan maken voor jezelf en vrijuit kan praten zonder gestoord te worden.
Voordelen van therapie aan huis
Bij psychotherapie aan huis zijn er verschillende voordelen. Je hoeft je niet te verplaatsen, geen druk verkeer, niet zoeken naar een parkeerplaats, je bespaart tijd, je bent in je vertrouwde omgeving wat je een ontspannen en veilig gevoel kan geven. Wanneer er stevige emoties naar boven komen, kan je thuis op je gemak bekomen. Voor personen met lichamelijke klachten, ouderen of personen zonder vervoer is het aangenaam dat de therapeut of coach bij je thuis komt. Maar ook mensen die kampen met angsten, vermoeidheid of andere klachten hebben baat bij therapie aan huis.
Therapie in de buitenlucht
Vind een therapie buitenluchtTherapie over het internet
Laat meer zien van therapeut voor therapie via internet - Vind een therapeut voor therapie via internetDankzij online therapie en online psychotherapie kan je hulp en ondersteuning krijgen vanuit jouw vertrouwde thuisomgeving. De therapie vindt plaats via internet en kan dus gebeuren via e-mail, videogesprek of chat. Zeker tijdens een epidemie als corona betekent dit dat therapie nog steeds, op veilige afstand van elkaar, plaats kan vinden.
Of lees meer over:
Wat is online therapie?
Hoe verloopt therapie via internet?
Kortlopende hulpprogramma's
Voordelen therapie via internet
Tips voor online therapie
Tarieven therapie via internet
Wat is online therapie?
Therapie via internet is een recente vorm van aangepaste therapie. Dankzij online therapie moet je niet langer bij je therapeut of psychotherapeut langsgaan, maar krijg je therapie of psychotherapie via mail, videogesprek of chat.
Uiteraard brengt deze therapievorm verschillende voordelen met zich mee. Je verliest geen tijd met onderweg zijn, je zit in jouw vertrouwde omgeving en je kan voor de verwerking van de therapie zoveel tijd nemen als je nodig hebt. Soms bepaal je zelfs zelf wanneer je tijd maakt voor therapie of hoef je geen exacte afspraak te maken zoals bij e-mailtherapie.
Online therapie kan ingezet worden voor verschillende therapievormen zoals online gesprekstherapie of online relatietherapie.
Vind meteen een online therapeut.
Hoe verloopt therapie via internet?
Therapie via internet verloopt grotendeels op dezelfde manier als een gewone therapiesessie. Bij aanvang luistert de therapeut naar je verhaal en je vragen en bespreken jullie wat de therapeut voor jou kan betekenen. De meesten soorten therapie kunnen probleemloos via internet gegeven worden. Ook relatietherapie of gezinstherapie kan online, hoewel je dan wel een geschikt programma en materiaal hiervoor moet gebruiken. Bevraag dit zeker bij je therapeut.
Meestal heb je voor online therapie enkel een laptop en goede internetverbinding nodig. Volg je therapie via videogesprek (zoals bijvoorbeeld via Skype)? Dan heb je ook een webcam en microfoon nodig, maar dit zit in bijna alle laptops standaard ingebouwd. Aarzel niet om voor de start van je therapiesessie via internet al eens te testen of alles goed werkt.
Hoewel de kans op onveilige verbindingen klein is, wordt er aangeraden om beveiligde software te gebruiken. Apps als Messenger, Whatsapp of Skype zijn gemakkelijk, maar strikt genomen niet helemaal privacy-correct voor gevoelige gesprekken. Sommige therapeuten bieden online therapie aan via gebruiksvriendelijke platformen zoals Zoom.us of Whereby.com. Je ontvangt dan een linkje waarop je kan klikken en wordt doorgestuurd naar een veilige, afgeschermde online omgeving waar jouw gesprek met de therapeut kan starten. Ontzettend eenvoudig!
Kortlopende hulpprogramma’s
Veel therapeuten maken het ook mogelijk om een kortdurend hulpprogramma tot 8 sessies online te volgen. Je hebt dan via internet contact met een therapeut die je informatie, huiswerkopdrachten en advies geeft.
Kortlopende hulpprogramma’s kunnen ingezet worden bij lichtere klachten zoals timemanagement, assertiviteitstraining, faalangst, piekeren, je zorgen maken, enz. Indien je klachten een langer therapietraject nodig hebben, kan je natuurlijk samen met je therapeut beslissen om het therapietraject te verlengen of over te schakelen naar face-to-face gesprekken.
Voordelen van therapie via internet
Ben je wat ouder of moeilijk te been? Dan kan therapie via internet zeker een oplossing bieden. Je hebt daarbij je vertrouwde omgeving als comfort en de sessie kan je langer laten nawerken zonder meteen opnieuw het verkeer in te moeten. Ook in huidige tijden zoals met de coronacrisis biedt therapie via internet een goed alternatief voor de gewone therapiesessies. Je kan makkelijk therapie volgen zonder je huis te moeten verlaten.
Verder stimuleert online therapie het zelfstandig vermogen om problemen aan te pakken. Je kan bij een online therapeut terecht met korte vragen maar ook voor uitgebreide begeleiding volledig op jouw maat.
Tips voor online therapie
- Zorg voor een stille ruimte waar je alleen kan zijn.
- Kies een moment waarop je niet gestoord wordt door je kinderen, partner of anderen. Spreek ook duidelijk af met je naasten dat je nu niet beschikbaar bent.
- Heb je een video-gesprek? Zorg dan voor de juiste afstand van je scherm (niet te dicht, niet te ver) zodat de therapeut je mooi kan zien. Let er ook op dat je niet voor een raam zit.
- Bespreek vooraf de praktische kant (zoals de betaling, wie neemt contact, wie herstelt contact als er iets fout gaat,…).
- Probeer voordat het gesprek begint even uit of het goed werkt (bijvoorbeeld met een vriend). Zo heb je minder last van technische storingen en kan alle tijd naar jouw verhaal gaan!
Tarieven therapie via internet
Omdat online therapie heel sterk gelijkt op een gewone therapiesessie zullen de tarieven in een gelijkaardige prijscategorie vallen. Gemiddeld betaal je voor een therapiesessie van 60 minuten ongeveer €50 à €60. De exacte tarieven vind je op de persoonlijke pagina van je therapeut.
Therapie via internet kan online betaald worden of via een overschrijving. Je therapeut geeft je hier voor de start van de online therapiesessies zeker meer uitleg over.
Verberg informatie over therapeut voor therapie via internet - Vind een therapeut voor therapie via internetTherapie via chat
Laat meer zien van therapeut voor therapie via chat - Vind een therapeut voor therapie via chatWist je dat je ook therapie en psychotherapie kan volgen via chat? Online therapie biedt enkele interessante voordelen. Door te chatten kan jij op afstand een therapiesessie volgen. Zo heb je altijd vlot toegang tot therapie, ook tijdens uitzonderlijke momenten zoals de huidige coronamaatregelen of een lockdown bijvoorbeeld.
Of lees meer over:
Wat is therapie via chat?
Hoe verloopt therapie via chat?
Wat heb je nodig voor therapie via chat?
Tarieven online therapie
Wat is therapie via chat?
Chatten, of al typend een gesprek voeren, is een fijne en veilige manier om je hart te luchten. Je kan rustig de tijd nemen om je woorden te kiezen en je weet dat je verhaal aandachtig door je therapeut gelezen wordt. Bovendien kan je achteraf alles nog eens rustig nalezen als je daar behoefte aan hebt.
Ben je niet zo’n held met praten of rechtstreeks contact? Of vind je het comfortabel om van thuis uit (of eender welke plaats die je leuk vindt) veilig over je emoties te praten? Dan is therapie via chat waarschijnlijk helemaal je ding!
Tijdens een chatsessie kan je, zoals bij gewone therapie, over alle onderwerpen praten. Je kan je verhaal delen, vragen stellen, over je gedachten reflecteren,… Je therapeut zal betrokken lezen, antwoorden en extra vragen stellen. Zo krijg je in je chatgesprek de nodige steun én inzichten.
Tijdens de online therapiesessies word je door je therapeut zo begeleid dat je na verloop van tijd zelfstandig je probleem kan aanpakken. Het doel is om jou opnieuw in balans te brengen en je de instrumenten aan te reiken om op eigen kracht verder te kunnen.
Voel je je verward? Maak je je ergens zorgen over? Zit je met twijfels? Of ben je gewoon op zoek naar een luisterend oor? Dan kan je via onze zoekfunctie heel eenvoudig een therapeut zoeken om mee te chatten.
Hoe verloopt therapie via chat?
Hoe de therapie via chat precies verloopt, kan variëren van therapeut tot therapeut. Sommige therapeuten zullen kiezen voor een kanaal als Whatsapp terwijl anderen misschien eerder een kanaal als Signal zullen verkiezen. Contacteer gerust een therapeut om hem of haar hierover meer uitleg te vragen.
Meestal start de online therapie met een intakegesprek waarin je je klachten en wensen kwijt kan. Daarna starten de online therapiesessies en kijk je samen met je therapeut welke problemen er precies zijn om daar dan concrete doelstellingen aan te koppelen.
Op basis van jouw persoonlijke situatie kan de online therapie bijvoorbeeld cognitief, oplossingsgericht of gedragsgericht zijn. Zo kan je bijvoorbeeld online gesprekstherapie of online relatietherapie volgen via chat.
Met vaste regelmaat hebben jullie een gesprek via chat. Deze therapiegesprekken kunnen zowel overdag, ’s avonds als in het weekend plaatsvinden. De datum en tijd wordt in overleg met je therapeut bepaald.
Wat heb je nodig voor therapie via chat?
Therapie via chat is heel eenvoudig en je hebt dan ook niet veel nodig om hiermee te starten. Meestal is een smartphone of een laptop en een goede internetverbinding voldoende om te kunnen chatten met je therapeut.
Werkt je therapeut via een specifiek online platform? Dan stuurt hij of zij je een linkje door en kunnen jullie via dat communicatiekanaal chatten.
Voor de start van de online therapiesessies laat je therapeut altijd weten hoe de therapie via chat precies zal verlopen. Zo weet jij perfect waaraan je jou bij je online therapiesessie kan verwachten.
Tarieven online therapie
Omdat therapie via chat inhoudelijk sterk gelijkt op een gewone therapiesessie zullen de tarieven in een gelijkaardige prijscategorie vallen. Gemiddeld betaal je voor een therapiesessie van 60 minuten ongeveer €50. De exacte tarieven vind je op de persoonlijke pagina van je therapeut.
Therapie via chat kan online betaald worden of via een overschrijving. Je therapeut geeft je hier voor de start van de online therapiesessies zeker meer uitleg over.
Verberg informatie over therapeut voor therapie via chat - Vind een therapeut voor therapie via chatTherapie via e-mail
Laat meer zien van therapeut voor therapie via mail - Vind een therapeut voor therapie via mailKan je door de coronamaatregelen niet bij een therapeut of psychotherapeut langsgaan? Dan is email therapie of email psychotherapie een waardevol alternatief. Maar ook naast de quarantaine periode biedt therapie op afstand verschillende voordelen!
Vind meteen therapie via e-mail
Of lees meer over:
Wat is email therapie?
Hoe verloopt therapie via e-mail?
Voordelen email therapie
Tarieven
Wat is email therapie?
Dankzij email therapie kan je vanuit je eigen vertrouwde omgeving therapie volgen. Je volgt de therapie gewoon van thuis, zonder dat je daarvoor ter plaatse bij een therapeut moet gaan. Ontzettend handig in tijden zoals corona, maar ook voor wie wat moeilijker te been is of voor wie het anders te druk zou hebben om op vaste tijdstippen bij een therapeut langs te gaan.
Verder is email therapie een waardevol alternatief voor klassieke therapiegesprekken. Bijvoorbeeld wanneer je tijdens de quarantaine behoefte hebt aan een luisterend oor of wanneer je plots met nieuwe uitdagingen geconfronteerd wordt. Dankzij email therapie heb je altijd iemand om mee te praten zodat jij je ook in deze periode begrepen en gesteund voelt.
Bij email therapie communiceer je met je therapeut via e-mails. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is dus een goede internetverbinding en een e-mailaccount.
Hier vind je een handig overzicht van therapeuten die email therapie aanbieden.
Hoe verloopt therapie via e-mail?
Voor de therapie via e-mail van start gaat, zal een therapeut net zoals bij een face to face therapiegesprek tijdens een intakegesprek naar jouw vragen en wensen polsen. Samen met je therapeut bepaal je hoe de therapie verder uitgestippeld wordt.
De aanpak van de therapeut zal vaak oplossingsgericht, cognitief of gedragsgericht zijn, omdat dit op afstand ook uitstekend werkt. Er wordt gekeken naar waarom je bepaalde dingen doet. Zodra je jouw gedachten kan veranderen, verandert ook vaak je stemming en gedrag. Het doel van email therapie is om naast begrip ook nieuwe inzichten te bieden, zodat jij binnenkort zelfstandig verder kan.
Verder wordt ook op voorhand afgesproken hoe vaak jouw therapeut je een e-mail zal sturen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je opdrachten moet maken die je tussentijds naar je therapeut door kan sturen. Probeer net zoals in een klassiek therapiegesprek open en eerlijk te zijn. Dat helpt de therapie enorm vooruit.
Soms is het ook mogelijk om email therapie te combineren met chattherapie, therapie via telefoon of therapie via videogesprek. Vraag je therapeut gerust naar de mogelijkheden als dit je fijn lijkt.
Voordelen email therapie
Onderzoek toont aan dat therapie op afstand een waardevol alternatief is voor klassieke therapiegesprekken en ook heel wat positieve resultaten oplevert. Enkele extra voordelen van therapie via e-mail zijn:
Je volgt therapie op jouw eigen tempo
Dankzij email therapie kan je online je vragen stellen en antwoorden krijgen. Je kiest meestal min of meer zelf wanneer je een email wil opstellen. Zo kan je therapie op je eigen tempo volgen. Bovendien kan je de antwoorden van je therapeut eens opnieuw nalezen wanneer je daar behoefte aan hebt.
Heb je minder tijd of kan jij je moeilijk verplaatsen? Online therapie kan via korte momenten.
Je kan je gedachten neerschrijven
Voor mensen die meer timide zijn, kan communiceren via e-mail comfortabeler aanvoelen. Je moet minder de sociale confrontatie aangaan waardoor je makkelijker over je gevoelens kan praten. Bij sommige mensen helpt email therapie om net meer open en eerlijker met een therapeut te communiceren. Of om hun gedachten makkelijker op een rijtje te krijgen.
Het verlaagt de drempel naar therapie
Ook voor mensen die de stap te groot vinden om naar een therapiepraktijk te gaan, is email therapie een aanrader. Zo kan je toch op een laagdrempelige manier met therapie starten. Wanneer de therapie bevalt, kan je zelfs beslissen om na een tijdje toch bij je therapeut langs te gaan. Al is dit natuurlijk helemaal niet noodzakelijk als je dat liever niet wil.
Het is eenvoudig
Email therapie is heel makkelijk, het enige dat je nodig hebt is een e-mailaccount! Je hebt het gevoel dat je jouw therapeut altijd van je gevoelens op de hoogte kan brengen en ontvangt waardevolle psychologische ondersteuning wanneer je het moeilijk hebt. Bovendien legt je therapeut op voorhand uit wat je van de email therapie kan verwachten en hoe alles praktisch in zijn werk zal gaan.
Tarieven
Omdat email therapie een waardevol alternatief is voor een gewone therapiesessie zullen de tarieven in een gelijkaardige prijscategorie vallen. Gemiddeld betaal je voor een therapiesessie van 60 minuten ongeveer €50. Bij email therapie is dit meestal opgedeeld in kortere stukjes. Soms betaal je vooraf en geeft de therapeut je een seintje wanneer je uur is opgebruikt. Soms betaal je achteraf. Dit bespreek je best met je therapeut. De exacte tarieven vind je op de persoonlijke pagina van je therapeut.
Therapie via internet kan online betaald worden of via een overschrijving. Je therapeut geeft je hier voor de start van de online therapiesessies zeker meer uitleg over.
Verberg informatie over therapeut voor therapie via mail - Vind een therapeut voor therapie via mailTherapie via telefoon - gsm
Laat meer zien van therapeut voor therapie via telefoon - Vind een therapeut voor therapie via telefoonWist je dat je ook therapie en psychotherapie kan volgen via de telefoon? Therapie op afstand, zoals bellen met je therapeut of psychotherapeut, heeft verschillende voordelen. Zeker in tijden van corona is het fijn om ondanks de afstand toch te kunnen rekenen op psychologische begeleiding en je begrepen en gesteund te voelen.
Vind meteen therapie via telefoon of gsm
Of lees meer over:
Wat is therapie via telefoon of gsm?
Hoe verloopt therapie via de telefoon?
Tarieven telefonische therapie
Wat is therapie via telefoon of gsm?
Momenteel gaan veel therapeuten aan de slag met therapie op afstand. Zo kunnen cliënten die door de coronamaatregelen niet langs kunnen of mogen komen toch geholpen worden. Maar ook in andere gevallen biedt therapie via de telefoon voordelen, bijvoorbeeld wanneer iemand minder mobiel is of in het buitenland zit.
Als je al therapie volgt bij een therapeut kan je even polsen of hij of zij ook telefonisch therapie aanbiedt. Wil je graag starten met therapie? Dan vind je hier een eenvoudig overzicht van therapeuten die therapie geven via de telefoon of gsm. De therapeut zal je dan zijn of haar telefoonnummer doorgeven en samen met jou een eerste belmoment vastleggen.
Extra tip: als je een therapeut bij jou in de buurt zoekt, kan je de therapie na de lockdown face to face verderzetten als je dat zou willen.
Hoe verloopt therapie via de telefoon?
Therapie via de telefoon verloopt min of meer hetzelfde als therapie in de praktijkruimte, met dat verschil dat je je therapeut niet kan zien. Voor sommige mensen is dit misschien net een extra voordeel omdat het de drempel naar therapie en praten over je gevoelens verlaagt.
De therapeut zal net zoals tijdens een intakegesprek eerst polsen hoe het met jou gaat, en wat jouw klachten en verwachtingen zijn. Op basis daarvan kan de therapeut de verdere therapie uitstippelen.
Ook wanneer je gewoon een luisterend oor zoekt of tijdens de coronacrisis even je hart wil luchten of over je angsten wil praten, kan je bellen met een therapeut.
De therapie zal meestal bestaan uit gesprekssessies van 45 minuten tot 60 minuten. Op het einde van de sessie zal je therapeut een datum en uur vastleggen voor jullie volgende therapiesessie.
Zoek je therapie op afstand maar wil je jouw therapeut toch graag zien zitten tijdens jullie gesprek? Dan kan je ook kiezen voor therapie via videocall of Skype.
Tarieven telefonische therapie
Omdat therapie via de telefoon inhoudelijk sterk gelijkt op een gewone therapiesessie zullen de tarieven in een gelijkaardige prijscategorie vallen. Gemiddeld betaal je voor een therapiesessie van 60 minuten ongeveer €50. De exacte tarieven vind je op de persoonlijke pagina van je therapeut.
Telefonische therapie kan online betaald worden of via een overschrijving. Je therapeut geeft je hier voor de start van de therapiesessies zeker meer uitleg over.
Verberg informatie over therapeut voor therapie via telefoon - Vind een therapeut voor therapie via telefoonTherapie via video call (Skype, Zoom e.a.)
Laat meer zien van therapeut voor therapie via videobellen (Skype/Zoom e.a.) - Vind een therapeut voor therapie via videobellen (Skype/Zoom e.a.)Therapie of psychotherapie via video call heeft verschillende voordelen, die zeker nu tijdens de coronamaatregelen extra duidelijk worden. Dankzij online platformen zoals Skype, Zoom, Praatbox, enz. kan je eenvoudig vanuit je huis therapie volgen. Enorm handig voor therapie en psychotherapie tijdens de huidige lockdown!
Vind meteen therapie via video call
Of lees meer over:
Wat is therapie via video call?
Hoe verloopt therapie via video call?
Online relatietherapie via video call
Voordelen psychotherapie via Skype
Tarieven
Wat is therapie via video call?
Therapie via videobellen of beeldbellen lijkt heel erg op de klassieke therapiesessies in de therapiepraktijk. Het enige verschil is dat je de therapie op afstand volgt via je computerscherm en dus niet ter plaatse bij je therapeut dient langs te gaan.
Via een gebruiksvriendelijk online platform zoals Skype, Zoom, Whereby of Praatbox kan je de therapiesessies bij je therapeut volgen. Dit is altijd een beveiligd 1-op-1 gesprek zodat je zonder zorgen vrijuit met je therapeut kan praten.
Als jouw therapeut tijdens de coronamaatregelen tijdelijk therapie op afstand aanbiedt, kan je deze dus probleemloos via videogesprek verderzetten. Maar ook wanneer je nog niet eerder therapie gevolgd hebt en tijdens deze uitdagende coronamaatregelen behoefte hebt aan een luisterend oor of psychologische ondersteuning, kan je makkelijk therapie via videobellen of beeldbellen opstarten.
Hier vind je een duidelijk overzicht van alle therapeuten in Vlaanderen die therapie via video call aanbieden.
Hoe verloopt therapie via video call?
Therapie via videogesprek start net zoals bij de klassieke therapiesessies met een intakegesprek waarbij de therapeut naar jouw klachten en wensen zal luisteren. Op basis daarvan zal je therapeut voorstellen hoe jullie verder aan de slag gaan.
Wat heb je nodig voor therapie via Skype, Zoom,...?
De therapiesessies vinden plaats via een vooraf afgesproken online platform zoals Skype, Zoom, whereby of Praatbox. Je therapeut zal je hierover op voorhand duidelijke info geven, zoals welk platform zal er precies gebruikt worden, hoe werkt dit, hoe meld je aan, enz.
Voor therapie via video call heb je zelf enkel een laptop en goede internetverbinding nodig. Een webcam, luidsprekers en microfoon zitten bijna in alle laptops ingebouwd. Je hoeft deze dus niet extra aan te schaffen. Als je een koptelefoon fijner vindt werken, mag je deze tijdens de therapiesessies natuurlijk altijd gebruiken.
Probeer het op voorhand even uit
Heb je geen ervaring met videogesprekken zoals bijv. via Skype? Dan kan je dit eenvoudig even op voorhand uittesten met een vriend of familielid bijvoorbeeld. Dan weet je meteen ook dat alles goed werkt voor je therapiesessie van start gaat!
Online relatietherapie via video call
Gebruiksvriendelijke platformen zoals Skype, Zoom, Whatsapp, Praatbox e.a. maken het mogelijk om bijvoorbeeld ook online relatietherapie te volgen. Jullie moeten in dat geval niet samen bij de therapeut langskomen, maar kunnen vanuit jullie eigen vertrouwde omgeving therapie volgen.
Relatietherapie via video call verloopt heel gelijkaardig aan klassieke therapiesessies in de therapiepraktijk. Via gesprek zal de online relatietherapeut op een neutrale wijze naar jullie relatie kijken en samen met jullie de werkpunten aanduiden en oplossingen aanreiken.
Het videogesprek met de therapeut kan tegelijkertijd met je partner plaatsvinden, of er kunnen individuele therapiesessies worden ingelast. Tijdens het online intakegesprek wordt het traject van de therapie via Skype, Zoom, enz. uitgestippeld. Relatietherapie via videobellen of beeldbellen met een therapeut is een heel waardevolle manier om aan jullie relatie te werken. Dit kan bij grote relatieproblemen maar zeker ook bij kleine frustraties of communicatieproblemen. Of wanneer je de band met je partner wil versterken. Vind meteen relatietherapie via videobellen of beeldbellen.
Voordelen psychotherapie via video call
In de recente epidemie werd duidelijk dat therapie via video call grote voordelen biedt. Maar ook daarnaast is therapie vanop afstand waardevol. Enkele voordelen van therapie via video call (zoals Skype, Zoom, Whereby, Praatbox,…) zijn:
Je kan de therapie thuis volgen:
Ontzettend handig tijdens de lockdown: jij moet je huis niet uit voor een therapiesessie! Maar ook op andere momenten heeft therapie via videogesprek voordelen. Bijvoorbeeld voor mensen die wat ouder of moeilijk te been zijn of moeilijk kinderoppas vinden. Verder bespaart therapie via video call ook veel tijd. Je staat niet in de file, moet niet op de bus staan wachten, hoeft geen parking te zoeken, zit niet in de wachtzaal bij de therapeut, enz. Een geweldige oplossing wanneer je het anders te druk zou hebben om therapie in je agenda in te plannen.
De stap naar therapie is makkelijker te nemen:
Voor sommigen kan therapie aanvoelen als een grote stap. Door de therapie thuis te kunnen volgen, en niet letterlijk bij een therapeut langs te moeten gaan, verlaagt dit voor veel mensen de drempel om hulp te zoeken.
Persoonlijk contact:
Hoewel je niet in dezelfde ruimte bent, heb je via je scherm toch rechtstreeks contact. Door elkaar te kunnen zien kan het contact even persoonlijk zijn als een face to face gesprek. Ook vanop afstand is de therapeut even betrokken en gaat alle aandacht naar jou.
Het is heel eenvoudig:
Ben je niet handig met computers? Laat je dan zeker niet afschrikken. Veel therapeuten kiezen voor gebruiksvriendelijke platformen. Bijvoorbeeld voor therapie via Zoom.us of Whereby.com. Je therapeut kan je dan een linkje doorsturen waar je op moet klikken en dan zijn jullie vertrokken voor een therapiesessie… Heel makkelijk!
Liever bellen met een therapeut? Dat kan ook, met therapie via telefoon of gsm!
Tarieven
Therapie via video call is net zoals face to face therapie een echte therapiesessie. Veel therapeuten zullen dus een gelijkaardig tarief hanteren. Op het persoonlijk profiel van je therapeut vind je het exacte tarief van je therapeut.
Betalen kan eenvoudig online of via een overschrijving. Je therapeut geeft je hier voor de start van de therapiesessie graag meer uitleg over.
Verberg informatie over therapeut voor therapie via videobellen (Skype/Zoom e.a.) - Vind een therapeut voor therapie via videobellen (Skype/Zoom e.a.)